کابل فیبر نوری دارای پیچیدگی ساخت خودش است و برای انتقال اطلاعات از لایه های مختلفی درون خود استفاده می کند که کار هر کدام از لایه برای انتقال سیگنال های نور و مقاومت کابل مهم است.
کابل های فیبر نوری در مدل های مختلف و برای مصارف متعددی ساخته شده اند.
کابل های فیبر نوری را می توان به دسته بندی های مختلفی از نظر مسافت تحت پوشش، پهنای باند، indoor، outdoor و… تقسیم بندی کرد.
کابل های فیبر نوری از نظر نحوه انتقال سیگنال های نوری به دو دسته سینگل مود “Single Mode ” و همینطور مولتی مود “Multi Mode” تقسیم می شوند.
کابل های مولتی مود، توان انتقال اطلاعات بیشتر اما در مسافت های کمتری را دارا می باشند اما برعکس کابل های سینگل مود در مسافت های طولانی تر مورد استفاده قرار می گیرند ولی حجم اطلاعات کمتری را نسبت به مولتی مود منتقل می کنند.
دسته بندی کابل فیبر نوری از نظر نوع پوشش
کابل های indoor یا همان داخلی دارای روکش های منعطف تری هستند اما امکان آسیب دیدن آن ها بیشتر است و به همین دلیل برای مصارف داخل ساختمان مناسب هستند و در مقابل کابل های outdoor به دلیل وجود محافظ ها و شیلدهای بیشتر زیاد نمیتوان آن ها را خم داد به همین دلیل برای مصارف بیرونی و زیر خاکی و زیر دریایی استفاده می شوند و در شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم هستند.
بعضی کابل ها برای هرد و نوع یعنی indoor و outdoor ساخته شده اند یعنی درآنها هم قابلیت استفاده در داخل بکار رفته و هم قابلیت استفاده در خارج از ساختمان.
دسته بندی کابل فیبر نوری از نظر نحوه انتقال نور
کابل های سینگل مود از نظر طول موج نور و نحوه انتشار آن در هسته به دو دسته OS1 و OS2 تقسیم بندی می شوند.
و کابل های مولتی مود به چهار دسته OM1,OM2,OM3,OM4 تقسیم می شوند.
در دو دسته اول یعنی OM1 و OM2 نور با برخورد به دیواره هسته یا همان clad شکسته شده و به این صورت طول کابل را طی می کند که تکنولوژی ساخت هسته این نوع کابل را step index گویند.
و اما در دسته دوم کابل مولتی مود یعنی OM3 و OM4 نور پس از برخورد با دیواره clad با انحراف بسیار کمتری شکست پیدا می کند و طول کابل را می پیماید، که به تکنولوژی ساخت هسته این نوع کابل Graded-index گفته می شود.
بطور خلاصه کابل فیبر نوری از لحاظ سرعت و نحوه انتقال نور به صورت زیر اند:
Single Mode
OS1, OS2
Multi Mode
OM1, OM2 → Step-Index
OM3, OM4 → Graded-Index
بیشتر بدانید…
اولین کابل فیبر نوری که کف اقیانوس جاسازی شد کابل TAT-8 نام داشت و از لایه های مختلف مسی و فولادی برای محافظت در آب و کف اقیانوس آتلانتیک در آن استفاده شده بود.
کابل TAT-8 از قاره آمریکا تا قاره اروپا و در کف اقیانوس آتلانتیک بین نیوجرسی در آمریکا و انگلستان و فرانسه در اروپا کشیده شد و از آن برای تماس های تلفنی استفاده میشد.
این کابل حدود ۲۱ میلی متر قطر داشت اما قادر بود ۴۰,۰۰۰ تماس تلفنی همزمان را مدیریت کند.
فهرست مطالب مقاله قدم به قدم فیبر نوری
چطور پیمانکار اجرای شبکه فیبر نوری شویم؟
آشنایی با انواع کابل فیبر نوری و استاندارد های آن
معرفی انواع کانکتور فیبر نوری و تفاوت پچ کورد با پیگ تیل
انواع تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری
معرفی ابزارهای مخصوص فیبر نوری و فیوژن زدن
آموزش مراحل فیوژن فیبر نوری با دستگاه و اتصال مکانیکی فست کانکتورها + ویدیو
چند مورد از سخت افزارهاى مورد نیاز در شبکه هاى فیبرنورى را نام ببرید.
اینو میشه بیزحمت بگین
سلام
در همین سری مقالات بیان شده انواع سخت افزار. اگر همه مقالات مربوط به فیبر نوری را مطاله کنید پیدا خواهید کرد